Børn som sikre cyklister

Dansk Skolecykling gør det lettere, sjovere og sikrere at cykle - og arbejder for at få flere til at vælge cyklen.

Flere

Flere skal opleve at øvelse gør mester, også på cykel.
Flere skal vælge cyklen, fordi de synes det er sjovt at cykle.
Flere skal vælge cyklen, fordi de synes det er let at cykle.

Færre

Færre skal mangle de cykeltekniske kompetencer til at klare sig på cykel i trafikken.
Færre skal komme galt af sted på cyklen

Undersøgelser viser at den største barriere for om børnene benytter cyklen til skole, er forældrene og deres manglende tro på børnenes kompetencer på cyklen. Derfor har vi et stærkt pædagogisk og didaktisk fokus på at levere en cykelteknisk træning til børnene, der giver dem de nødvendige kompetencer på cyklen.

Et større cykelteknisk overskud for børnene, giver et større overblik i trafikken. Som igen gør det nemmere for forældrene at foretage den, for forældrene, svære beslutning om at lade børnene vælge cyklen i dagligdagen.

Gennem en bevilling fra Nordea-fonden har vi i Dansk Skolecykling de næste par år mulighed for at forstærke målet om at få flere børn og unge til at vælge cyklen. I den daglige transport til og fra skole og fritidsaktiviteter, men også gennem initiativer sammen med kommunerne som styrker cykelkulturen i lokalområdet. En kultur som skal gøre det nemmere for familierne også at cykle sammen – i hverdagen og i weekenderne.

Udover skolebørnene, arbejder vi også med andre målgrupper. Lige nu bla. med ældre og el-cykling, og flygtninge/indvandrere.

Det seneste år har vi samarbejdet med

15

Kommuner

236

Skolelærere

108

Skoleklasser

2544

Børn