Aktivitetstilbud for skoler og børnehaver

Cykel teknisk forløb – fra en time til en hel dag med cykelfokus for et eller flere alderstrin

Aktivitetstilbud for skoler og børnehaver

Det vi arbejder mest med i foreningen, er cykeltekniske forløb i børnehaver og skoler. Vi har det seneste 1,5 år haft disse forløb i 15 kommuner og vi arbejder mest med 0.-5. klasserne, men det kan også køres i udskolingen.

I klasseforløb gælder det, at vi fylder deres hoveder gennem kropslige oplevelser og erfaringer. Vi starter og slutter med øvelser, der gør at de også kan se hvor meget de har flyttet sig på kort tid. En af metoderne er at inkludere den lille cyklistprøve til sidst i forløbet. Faldskærmsudspring, førerhund, ringridning, rydde op på værelset, bowling, vasketøj, bingo, additionsstafet - er alt sammen cykelsjov, fysisk aktivitet og kompetencetræning på samme tid. Mange forskellige oplæg til aktiviteter i institutionerne kan lade sig gøre, men nedenstående er nogle af de klassiske.

Klassiske forløb og tilbud

 • Klasseforløb:
  En’ klasse med fokus på cykelteknisk træning. Hvis det ønskes, kan forløbet afsluttes med den lille cyklistprøve. Er det kun træningen kan dette køres over 2-3 timer, men skal cyklistprøven inkluderes bør man afse 3 timer i alt.
 • Åbne events på skolen:
  Fra en’ time til en hel dag med cykelfokus for et’ eller flere alderstrin.
 • Cykelevent:
  Det kan være i forbindelse med et undervisningsforløb, som afslutning på en kampagne, ved åbning af nye faciliteter eller blot fordi man har en festlig anledning.
 • Børnehaver:
  • Inspirationsdag for områdets børnehaver. Vi har nogle baner med, der kan ændres efter behov, og vil sørge for at aktiviteterne kan afvikles løbende. Der vil være plads til omkring 10-15 aktive, men der er en løbende udskiftning, hvor de er aktive mellem 5 og 15 minutter. Kapaciteten ligger på optimalt på 60 børn i timen, med plads til perioder hvor der er flere.
  • Inspirationsdag i en’ børnehave, dels med aktiviteter for børnene, men også som inspiration til pædagogerne som oplever hvordan aktiviteter kan igangsættes og hvordan børnehavens område kan udnyttes bedst muligt.

Eksempler på dette

 • Frederikssund Kommune: 22, 3. klasser med afsluttende ’den lille cyklistprøve’.
 • Esbjerg Kommune: 10 klasser fra 0.-5. klasse i Coronatiden, med fokus på cykelteknisk træning, men også med et fokus på mulighederne i, at flytte undervisningen mere ud i det fri.
 • Herning Kommune: Event i forbindelse med ABC Kampagnen.
 • Assens Kommune: 4 aktivitetsdage for SFO’er i afsluttende uge af sommerferien